Видео маркетинг

За да бъдете звезда във вашата индустрия, трябва да започнете да изграждате своята видео маркетинг стратегия без да губите повече време! В тази статия ще научите как да използвате видео и как да отличите бизнеса си от конкурентите и да спечелите повече клиенти.

Видео маркетингът е част от маркетинговата стратегия за създаване на видео съдържание. Целта е привличане на нови клиенти и запазване на старите.

Много бизнеси знаят колко е важно създаването на видео съдържание, но обикновено създават това съдържание без да го обвързват с цялостната си маркетингова стратегия. Без план и без послание.

Една от най- честите грешки, които се допускат е екипът да се съзредоточи върху самото видео и да се подцени смисъла на посланието, което фирмата иска да предаде за да постигне бизнес целите си.

Например, всички знаят,че качването на видео в сайта е препоръчително, може да подобри SEO, да задържи посетителите в сайта. Видеото може много повече. То ще изгради човешки отношения и доверие между вашия бизнес и клиентите ви. Когато искате бизнесът ви да изпъкне сред конкурентите, видеомаркетингът и неговите послания идват на помощ.

Как да изградим работеща стратегия за видео маркетинг

 

Както казахме вече, видео заснемането е средството за постигането на бизнес целите. Преди да започнете да създавате видео съдържание, трябва да дефинирате целите, посланието и стратегията за изпълнението им. Това ще ви помогне да се фокусирате по време на видео заснемането, както и да измервате резултатите след постването на видеото.

Ето основните принципи за задаване на цели при видеомаркетинга:

 

  • Задайте конкретна цел на видеото- например достигане до нови потенциални клиенти или представяне на продукт.Поставете си достижима цел. Планирайте какви препятствия могат да изникнат при постигането на целта и как може да ги отстраните. Целта на видеото, което искате да създадете трябва да е и релевантна. Да се вписва в цялостната ви маркетингова стратегия.
  • Определете как ще измерите успеха на видеото. Включете количествени и качествени показатели.
  • Задайте конкретен срок на изпълнение, който е обвързан с цялостната маркетингова стратегия и го спазвайте.Определете и времето за всички дейности. Това е изключително важно. Времето може да бъде ваш съюзник или или да се окаже препядствие.

Когато определите точно целите си, ще ви бъде много по-лесно да определите и какво видео съдържание ще помогне за постигането им.

Не забравяйте и надписите във видеото, особено това за социалните мрежи. Надписите са от изключителна важност. Много хора гледат видео без звук и единственият начин да грабнете вниманието им е чрез надписите. Помислете за надписите още с обсъждането на идеята за видеосъдържание. Те трябва да са разбираеми, правилно преведени (в случай,че има нужда от превод) и да допълват видеото.

Обмислете много внимателно и call to action. Това е от изключителна важност за постигането на маркетинговите цели.

Аз и екипът ми ще ви помогнем през целия процес на изготвяне на надписите към видеото – свържете се с нас.

С какъв тип видео да започнете?

 

Това е често срещан въпрос. Разкажете чрез видео за вашите продукти – какви са ползите, които ще имат клиентите ако изберат вас, как може да им помогнете.

Може да започнете вашето приключение в света на видео маркетинга и като разкажете във видео вашата история – как започнахте, какво ви мотивира, как помагате на хората.

Ето едно видео, което заснех за Esters SPS, което разказва тяхната история чрез видео

  • Идеи за видеа, които да включите във вашата видео маркетинг стратегия
  • Препоръки на настоящите ви клиенти – това е мощно оръжие в арсенала на маркетинга за да убедите потенциалните клиенти да работят с вас или да използват продукта ви.

Ние можем да ви помогнем със заснемането на точната история на вашите клиенти, разказана така че хората да й повярват. Ще разкажем убедително чрез видеото как вашият продукт може да спести време, пари и нерви.

Видео съдържанието може да увеличи драстигно интеракциите на потребителите. Изборът на точния видео формат е от съществено значение. За да премине маркетингът ви към по-високо ниво, трябва да започнете да мислите за съдържанието на платформата, която използвате.

Потребителите на Facebook и Instagram пасивно консумират видеоклипове с автоматично пускане, докато Twitter е чудесен за тийзърите, които насочват зрителите обратно към вашия сайт. YouTube е място, където конкретни аудитории търсят развлечение или образование. Reels дава хиляди нови възможности за бизнесите. Рекламите с видеосъдържание в социалните мрежи не са за пренебрегване.

Помислете къде прекарва свободното си време вашата аудитория, а ние ще ви помогнем за точния видео формат за да постигнете целите си.

Използвайте и видео в имейлите. Знаете ли, че вмъкването на видео в имейлите може да подобри open and click-through rates? Доброто видео може да подтикне клиентите ви към действие.

Искате ли видео съдържание,което да привлича повече клиенти? Ние имаме интересни идеи, с които можем да ви помогнем!

Включете видео маркетинга в бизнеса си още днес, а аз и екипът ми ще ви помогнем да постигнете целите си.

контакти

Свържете се с мен за да обсъдим вашия проект

Call Now Button